Dressuur

Wedstrijden die het meeste georganiseerd worden zijn de dressuurwedstrijden. Bij een dressuurwedstrijd kun je laten zien wat je leert tijdens de lessen. De jury kijkt die dag niet alleen naar je houding, zit en hulpen maar zeker ook de netheid van de figuren. Wil je geen wedstrijd missen? Kijk dan HIER in de jaarkalender.

Vanaf D3 worden de proeven van de Manege&Ruiterbond gebruikt. De proeven vanaf D3 kun je HIER vinden. D1 en D2 ruiters hebben een aangepaste proef. Klik HIER voor D1 en HIER voor D2.

Naast een rijproef zit bij D2,D4,D6, D8 en D10 een theorieproef.  Als je 3 promotiepunten (alleen bij D10 4 promotiepunten) hebt gereden en je hebt je theorie gehaald dan krijg je het diploma van de klasse en mag je door naar de volgende. Theorie kan bij elke wedstrijd gemaakt worden. Opgave vooraf is niet nodig. Wij raden aan om na de eerste promotiepunt in de klasse 

Tot en met D8 moeten er per klasse 3 promotiepunten worden behaald om verder te mogen naar de volgende klasse. Vanaf D9 moeten er 4 promotiepunten gereden worden.

Doe je voor het eerst mee? Overleg dan altijd even met de instructeur! 

Kosten per proef zijn € 10,00 voor D1 en D2 ruiters en vanaf D3 € 12,00. Theorie €3,00. 

De inschrijving voor de dressuurwedstrijd van25/26 mei is gesloten.

LET OP! In de reglementen is een wijziging. Afmeldingen dienen nu uiterlijk 48 uur van tevoren schriftelijk bij ons binnen te zijn.