Lessen

Zoekt u een vertrouwd adres om (beter) te leren rijden?

  • Minilessen (vanaf 4 jaar).
  • Beginnerslessen (vanaf 6 jaar).
  • Rijles voor (half)gevorderden.
  • Recreatief paardrijden.
  • Gespecialiseerde dressuur- en springlessen.
  • Cursussen poets- en paardenpraktijk.
  • Ponyvakantieweken en ponykampen voor de jeugd.
  • Privélessen voor individuele begeleiding.

U krijgt les in een groep of individueel, op een van de paarden of pony’s uit onze stal of op die van u zelf.

Neem voor de tarieven een kijkje op onze tarieven pagina.

Lukt het toch niet om te komen?

Het is mogelijk lessen in te halen mits er minimaal 48 uur van tevoren afgemeld is en mits er plek is in een les. Afmelden kan hieronder, een inhaalles plannen kan in de kantine bij de barmedewerker. Dit kan alleen als de datum van de afgezegde les is geweest.

beginnersleswebsite

Proeflessen

Wilt u zelf of uw zoon of dochter vrijblijvend een proefles meerijden? Via het aanmeldformulier onderaan deze pagina kunt u een proefles aanvragen. Voor jeugd hebben we proeflessen in een groep (beginner half uur of met ervaring een uur). Volwassenen die beginner zijn adviseren wij eerst privélessen te nemen. Heb je al ervaring dan kun je na overleg proefrijden in een groepsles. Klik hier voor handige informatie over onze lessen.

fotolijst2

Springlessen

Hou je wel van een uitdaging met je paard of pony? Dan zijn de springlessen misschien wel wat voor jou!
Voor de springliefhebbers die rijden bij Ruitersportcentrum Zwolle en verder willen in het springen zijn er elke eerste zondag van de maand springlessen. Je kunt hieraan meedoen door je op te geven via de website. Ook mensen met een eigen paard of pony kunnen mee doen!
Per les zijn er maximaal 6 deelnemers mogelijk dus schrijf je snel in!

Minimale rijniveau moet D4 zijn, rijd je geen wedstrijden overleg dan met je instructeur. Voor springlessen met eigen paard is er op woensdagavond van 19:00-20:00 uur eens in de twee weken.

 
Telefoon-juli-2016-back-up-422klein-1

Minilessen

Voor de allerkleinste ruiters en amazones vanaf 4 jaar zijn er de minilessen. Deze lessen zijn ervoor om spelenderwijs in contact te komen met de pony’s.

Een half uur op een pony rijden met een eigen ouder/verzorger die de pony begeleid en een gediplomeerd instructeur, om zo spelenderwijs gewend te raken aan de omgang met een pony en kennis te maken met de beginselen van het ponyrijden. Deze lessen worden gereden met een deken en een singel/handvat. Dus niet op een leren zadel. Dit is om de kinderen dan wat steviger te laten zitten en optimaal het gevoel krijgen van het ponyrijden.

Kinderen ontwikkelen een beter zelfbeeld en leren door middel van de pony’s omgaan met lastige situaties, en wat het betekent om de leiding te nemen.

Vanaf 6/7 jaar kunnen de kinderen doorstromen naar groepslessen en hebben ze al een mooie basis te pakken.

De lessen zijn elke eerste en derde zondag van de maand (uitzonderingen op feestdagen). De tarieven kun je vinden op de tarievenpagina.

De eerste les is om 10:00 uur, er volgen direct daarna meer lessen als er voldoende animo is.

Uiteraard is de kantine open voor toeschouwers!

ouderkind

Ouder/kind lessen

Heb je altijd al eens aan je zoon of dochter willen laten zien dat jij ook best kunt en durft te rijden? Of misschien heb je vroeger wel gereden en kriebelt het nu weer? Elke derde zondag van de maand heb je de kans om samen met je zoon of dochter een half uur paard te rijden! 
 
Maximale gewicht is 90 kg met ruiteroutfit aan. Kosten zijn € 37,50 voor ouder en kind samen. 
Interesse? Schrijf nu snel in!

Privélessen

Privélessen zijn er voor iedereen. Beginner, gevorderd, jong, oud, met óf zonder eigen paard!

Je kunt kiezen voor een privéles als voorbereiding op een groepsles. Bijvoorbeeld als je begint met paardrijden of lange tijd niet hebt gereden. In korte tijd leer je de basisbegrippen en krijg je meer vertrouwen. Daarna is het tijd om de groep in te gaan om ‘rij uren’ te maken.

Voor mensen met rijervaring kan een privéles zeer verhelderend werken. Soms kan individuele aandacht ervoor zorgen dat een rijkunstig probleem getackeld wordt. Of wat dacht je van een privéles springen, de individuele aandacht kan ervoor zorgen dat je die ene hindernis nu wel durft te nemen. Of dat je springvaardigheden worden vergroot. Ook voor het verbeteren van houding en zit kan een privéles zeer goed werken. 

Het is natuurlijk ook mogelijk om zomaar een privéles nemen om gewoon heerlijk paard te rijden; alleen of misschien met twee of drie vrienden. Of wat dacht je van een buitenrit met een privéinstructeur, dit is mogelijk met zowel manege als eigen paarden.

Voor ruiters en amazones die wedstrijden rijden, is het mogelijk om in een privéles proeven te oefenen. Daarnaast leert de ruiter waarop gelet moet worden tijdens het rijden van een proef. Op de wedstrijddag is de ruiter dan meer vertrouwd met de proef, de kans op succes is dan veel groter. Er wordt in de les veel geoefend maar het ‘alleen rijden’ is toch heel anders. Dit kan in een privéles geoefend worden.

Deze lessen zijn te plannen op alle dagen. De lessen zijn standaard een half uur. Dit lijkt misschien kort maar een half uur intensieve begeleiding zal je hard doen werken!

Klik hier voor de tarieven