WEDSTRIJDEN

Elke maand organiseert Ruitersportcentrum Zwolle een wedstrijd.

Een wedstrijd is de uitgelezen kans je familie en vrienden te laten zien wat je leert tijden de lessen. De discipline varieert per maand. Hieronder zie je welke disciplines er zijn en kun je informatie vinden per discipline.

In de lessen zal de instructeur aangeven wanneer de inschrijving geopend is en worden de proeven (of delen ervan) geoefend. 

  • Dressuur
  • Springen/vaardigheid
  • Carrousel
  • Kerstsindoor
  • Boscross
kampioenschap

Dressuurwedstrijden (D)

Wedstrijden die het meeste georganiseerd worden zijn de dressuurwedstrijden. Bij een dressuurwedstrijd kun je laten zien wat je leert tijdens de lessen. De jury kijkt die dag niet alleen naar je houding, zit en hulpen maar zeker ook de netheid van de figuren. 

Tot en met D8 moeten er per klasse 3 promotiepunten worden behaald om verder te mogen naar de volgende klasse. Vanaf D9 moeten er 4 promotiepunten gereden worden.

Doe je voor het eerst mee? Overleg dan altijd even met de instructeur!

Jeugdrubrieken zijn er voor ruiters tot en met 16 jaar. Vanaf 17 jaar start je in een volwassen rubriek. 

Kosten per proef zijn € 10,00 voor D1 en D2 ruiters en vanaf D3 € 12,00. Theorie € 3,00.

fotolijst2

Vaardigheid/springen (VS)

Een aantal keer per jaar zijn er vaardigheid/springwedstrijden. Het gaat hierbij niet alleen om (zo hoog mogelijk) te springen zonder fouten maar ook worden hier je rijvaardigheden getest. Samen met de instructeurs zijn de proeven VS1 tot en met VS6 tot stand gekomen.

Tijdens het parcours zal gekeken worden naar je houding, zit en het algeheel rijden van de proef. Als er hindernissen in de proef voorkomen zullen de springfouten (gevallen balken) ook meegerekend worden. Het gaat dus niet om een snelle tijd!

De kosten per proef zijn € 12,00

 

Carrousel

Eén keer per seizoen is er een carrouselwedstrijd. Carrousel is een dressuurproef die je samen met andere ruiters mag rijden. Het gaat er dan niet alleen om hoe jullie de figuren rijden maar ook hoe je op elkaar let en hoe jullie er uit zien. Een carrouselproef kan gereden worden met 2, 4, 6 of 8 ruiters.

 

De proef mag zelf samengesteld worden maar maar er zijn ook standaard proeven om uit te kiezen.

Tijdens de proef kijkt de jury naar verschillende onderdelen en het meest op de gelijkheid der figuren. Goed op elkaar letten is dan heel belangrijk!

Boscross

Informatie volgt!

Klik hier voor de tarieven