Bij dit kampioenschap gaat het erom om zo veel mogelijk punten te verzamelen bij verschillende onderdelen. Een stukje dressuur, wat hindernissen en de behendigheid van de combinatie worden getest. De rubrieken worden ingedeeld per niveau. Er kan meegedaan worden vanaf BEG lesniveau (BEG ruiters dienen een begeleider te regelen. Vanaf D1 mag er los gereden worden). Degene met de meeste punten is de paaskampioen van 2024!

 

Er worden speciale proeven ontwikkeld samen met juryleden en instructeurs. Hierbij komen elementen aan bod uit de dressuur, het springen en het zogenoemde Working Equitation. Dat laatste is een tak van de paardensport waarbij je samen met je paard jullie behendigheid test.

 

2022 was het eerste jaar voor het Paaskampioenschap welke elk jaar terugkeert op tweede paasdag. Een gezellige dag vol mooie paardensport!

Je mag verkleed te paard deze dag! Het paard mag helaas niet versierd, alleen vlechten is toegestaan. Er is een originaliteitsprijs voor de moois verklede ruiter/amazone!

D1 en D2 proeven mogen begeleid worden aan de hand.

Startgeld D3 en hoger: €12,00

Startgeld BEG, D1 en D2: € 10,00