Privélessen zijn er voor iedereen. Beginner, gevorderd, jong, oud, met óf zonder eigen paard!

Je kunt kiezen voor een privéles als voorbereiding op een groepsles. Bijvoorbeeld als je begint met paardrijden of lange tijd niet hebt gereden. In korte tijd leer je de basisbegrippen en krijg je meer vertrouwen. Daarna is het tijd om de groep in te gaan om ‘rij uren’ te maken.

Voor mensen met rijervaring kan een privéles zeer verhelderend werken. Soms kan individuele aandacht ervoor zorgen dat een rijkunstig probleem getackeld wordt. Of wat dacht je van een privéles springen, de individuele aandacht kan ervoor zorgen dat je die ene hindernis nu wel durft te nemen. Of dat je springvaardigheden worden vergroot. Ook voor het verbeteren van houding en zit kan een privéles zeer goed werken. 

Het is natuurlijk ook mogelijk om zomaar een privéles nemen om gewoon heerlijk paard te rijden; alleen of misschien met twee of drie vrienden. Of wat dacht je van een buitenrit met een privéinstructeur, dit is mogelijk met zowel manege als eigen paarden.

Voor ruiters en amazones die wedstrijden rijden, is het mogelijk om in een privéles proeven te oefenen. Daarnaast leert de ruiter waarop gelet moet worden tijdens het rijden van een proef. Op de wedstrijddag is de ruiter dan meer vertrouwd met de proef, de kans op succes is dan veel groter. Er wordt in de les veel geoefend maar het ‘alleen rijden’ is toch heel anders. Dit kan in een privéles geoefend worden.

Deze lessen zijn te plannen op alle dagen. De lessen zijn standaard een half uur. Dit lijkt misschien kort maar een half uur intensieve begeleiding zal je hard doen werken!