• Op zondag organiseert Ruitersportcentrum Zwolle regelmatig leuke en leerzame cursussen. Als je op 'Lees meer' klikt zie je een lijst met de cursussen die er aangeboden worden. Onderaan de pagina kun je je opgeven. De duur van een cursus is ongeveer anderhalf uur.

  Lees meer

 • In de herfstvakantie hoef je je niet te vervelen! We hebben een aantal activiteiten waar je aan mee kan doen als je bij ons op de manege lessen volgt. Klik op lees meer om alle activiteiten te bekijken en je op te geven. 

  Lees meer

 • Op woensdag 6 november gaan de scholen weer staken, een heerlijke ochtend vrij! Wil je deze ochtend doorbrengen op de manege? We gaan allemaal leuke spelletjes met en zonder pony doen. Geef je dus snel op!

  Lees meer

 • Een aantal keer per jaar organiseren we een springwedstrijd. Je kunt hieraan meedoen als je bij de dressuurproef D4 in ieder geval twee promotiepunten hebt behaald. Als je nog niet zoveel ervaring en/of lef hebt kun je beginnen met het vaardigheidparcours.

  Lees meer

 • De Manege & Ruiterbond heeft een zeer compleet programma opgesteld op basis waarvan de lessen in aangesloten maneges plaatsvinden. Dit programma bestaat uit een theorie gedeelte en een verzameling af te leggen dressuurproeven om de bekwaamheid van de ruiter te toetsen. Bijna elke maand organiseert het ruitersportcentrum zulke dressuurproeven. Al deze bekwaamheidsproeven kunnen worden bijgehouden in het manege ruiterpaspoort. Deze ontvang je bij het ondertekenen van een lesovereenkomst.

  Lees meer

 • Elk jaar op koningsdag, voorheen koninginnedag, rijden de ruiters van Ruitersportcentrum Zwolle mee in de versierde optocht door Zwolle-Zuid. Iedere ruiter versiert/verkleed zichzelf en het paard of de pony op een zo origineel mogelijke manier.

   

  Lees meer

 • Ruitersportcentrum Zwolle en paardensportvereniging De Mars organiseren elk jaar een oefencross. Een cross is een parcours door het bos/weiland waarbij er (vaak natuurlijke) hindernissen gesprongen moeten worden.

  Lees meer

 • Dauwtrappen, hoe leuk is het om dat met een pony of paard te gaan doen! Heel vroeg in de ochtend een lange rit maken in de mooie omgeving van Zwolle, dat doen we elk jaar met hemelvaart en op 2e pinksterdag. Bijna alle paarden en pony's gaan mee en vinden het ook heerlijk om eens verder de omgeving in de trekken.

  Lees meer

 • Op 2 juni 2019 toveren we de buitenbaan om in een zomers strand! Er zal dan een beachvolleybaltoernooi gehouden worden voor iedereen die het leuk lijkt! Het belooft een gezellige dag te worden waar je als toeschouwer ook heerlijk de dag door kunt komen.

  Op het strandterras van de beachbar kun je heerlijk genieten van het (hopelijk!) mooie weer, een drankje en de sportieve gezelligheid van alle deelnemers.

  Lees meer

 • Alle kampen en activiteiten zijn vaak voor kinderen. "Waarom is er geen kamp voor volwassenen!?" vragen de volwassenen vaak. In het weekend van 6 en 7 januari 2018 hébben we een (kort) kamp voor volwassenen! (Leeftijd vanaf 21 jaar en alleen voor halfgevorderde ruiters en amazones die rijden bij Ruitersportcentrum Zwolle)

  Lees meer

 • Een heerlijke (ontspannen) rit door de bossen op zondag. Een aantal keer per jaar organiseren we op zondag buitenritten van één of twee uur voor ruiters en amazones die bij ons rijden. In maart zal het seizoen weer van start gaan.

  Lees meer

 • Elk jaar in juni organiseert Ruitersportcentrum Zwolle als afsluiting van het wedstrijdseizoen. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken naar de meest grappige en creatieve carrouselgroep van dit jaar! Carrousel is het rijden met twee ruiters of meer in de ring waarbij de oefeningen precies op elkaar afgestemd zijn. De ruiters met de meest verzamelde punten over de afgelopen wedstrijden, de clubkampioenen, worden deze dag ook bekend gemaakt en gehuldigd.

  Lees meer

 • Van week 29 tot en met 34 is het zomervakantie De vakantie staat vol met allerlei leuke activiteiten. 

  Week 29 - Ponykamp

  Week 30 - Verhuur 18+

  Lees meer

 • Elke eerste vakantieweek is er het ponykamp! Je blijft dan 4 nachten op de manege slapen. Spannende avonturen, leuke activiteiten, leerzame cursussen en natuurlijk mooie ritten te pony of paard!

  Lees meer

 • Iedere zomer zijn er ponyvakantieweken voor jeugd vanaf 6 jaar. Je gaat dan 5 dagen lang elke dag naar de manege om daar verschillende activiteiten te doen en natuurlijk; veel ponyrijden! Mooie ritten, veel leren, en vooral veel lol!

   

  Lees meer