• LET OP! Per oktober 2020 wijzigen de regels en de proeven van de vaardigheid en het springen. Lees hieronder wat er veranderd.

  Een aantal keer per jaar organiseren we een vaardigheid- en springwedstrijd. Wij werken niet met de standaardproeven van de Manege en Ruiterbond maar met eigen proeven.

  Bij elk parcours moeten er twee promotiepunten behaald worden voor je over mag naar de volgende klasse. Overleg ook altijd eerst met je instructeur om te horen of het verstandig is mee te doen. Uiteindelijk zal je instructeur samen met het wedstrijdsecretariaat bepalen in welke klasse je start. Er is een jeugdrubriek (16 jaar of jonger) en een volwassenrubriek (17 jaar of ouder). Eigen paarden en pony's starten op de zaterdagvond.

  Tijdens het af te leggen parcours zal er gekeken worden naar je houding, je zit, het algeheel rijden tijdens het parcours en bij het springparcours ook de springfouten die je maakt. Het gaat dus niet alleen op tijd! Deze wedstrijden zijn ook leuk voor ruiters en amazones met een eigen paard!

  Opgave
  Opgeven voor de volgende VS wedstrijd op 27 december kan niet meer, deze zit vol. Om het veilig te houden voor paard en mens hebben we extra vaardigheidsproeven in het leven geroepen en heet het nu geen springen meer. Het gaat nu van VS1 tot en met VS6 en daarna komen VS50 en VS60.
  Opgeven kan hieronder. Na opgave zal de wedstrijdcommissie samen met de instructeur beoordelen in welke klasse je mag starten. 
  De kosten zijn € 10,00 per combinatie.
 • Let op: Een week voor de wedstrijd komt de VOORLOPIGE startlijst online, de definitieve volgt op de zaterdag voor de wedstrijd om 9:00 uur, controleer dan je definitieve tijd. Afmeldingen na publicatie definitieve lijst worden in rekening gebracht.